Naaiopleiding voor kansarme tienermoeders in CONGO

Veel meisjes  zijn ongewild door o.a. seksuele geweld tienermoeders geworden. Vele van deze tienermoeders komen in weeshuizen terecht. Om deze tienermoeders weer een toekomst te kunnen bieden heeft Stichting Okapi-kids zich als doel gesteld,  stichting FADEC te helpen met de inzameling en versturen van naaimachines naar Congo.

FADEC is een jonge stichting die zich inzet voor een brede doelgroep kansarme tienermoeders, jonge vrouwen en jonge werklozen om hen te helpen met een opleiding.

Het doel van het project is om meisjes/ tienermoeders op te leiden tot kledingontwerpers en coupeuses (naaisters). Door hun zelfgemaakte kleding te verkopen, kunnen ze voor hun kinderen en eigen levensonderhoud zorgen. Dit zorgt ervoor dat de tienermoeders hun eigenwaarde terug krijgen.

Wij streven er naar om 15 werkende naaimachines, 10 stofscharen, 10 strijkijzers en stoffen te kunnen doneren aan stichting FADEC voor het nieuwe schooljaar 2021/2022. Om dit project te kunnen laten slagen hebben we uw steun hard nodig. De kosten voor dit project: het inzamelen, opknappen en transport naar Kinshasa komen op €2500,-

Daarom wil ik een ieder vragen die ons volgt en een warm hart toedraagt te helpen om dit te kunnen bereiken. 

Bij voorbaat dank voor uw steun.