Wat we doen

Maak het verschil

Familiezorg en onderdak

Een veilige omgeving, een veilig onderdak of een warm gezin horen zeker bij de primaire basisbehoeften van elk kind. Wij werken met verschillende weeshuizen in Congo om hiervoor te zorgen. De meeste kinderen die opgenomen worden in weeshuizen komen van de straat, na het overlijden van de ouders of afgestoten zijn door de familie.

Ook is er het fenomeen ‘les enfants sorciers’, onschuldige kinderen, zelfs baby’s, worden beschuldigd van hekserij. Wij willen deze kinderen heel graag helpen.

Na opgevangen te zijn in een weeshuis, wordt per kind gekeken naar zijn of haar situatie. Wat is de beste oplossing voor het kind? Sommige kinderen worden in pleeggezinnen geplaatst, anderen blijven in het weeshuis. Daarnaast wordt gezocht naar biologische familie. Op die manier kunnen de kinderen, onder begeleiding, opgroeien bij hun familie.

Voedselpakketten

Voedsel is een primaire levensbehoefte. In Nederland hebben we elke dag wat te eten en zijn er stichtingen die families in nood helpen, zoals ‘De Voedselbank’. U kunt zich bijna niet voorstellen dat er kinderen zijn die soms dagen niet eten.

Met het ingezamelde geld wordt voedsel gekocht zoals zakken rijst, bonen, suiker, babyvoeding, olie, cassave- of maismeel. Stichting Okapi-Kids gaat met de hulp van supermarktketen: ‘Mon Kitunga’ en Emart voedsel leveren aan weeshuizen in de vorm van voedselpakketten.

Onderwijs

Elk kind verdient een betere toekomst. Okapi-Kids helpt, in samenwerking met andere lokale hulpverleners, weeskinderen in Congo naar school te gaan.

Dit doen wij door te zorgen voor de betaling van een opleiding en voor schoolmaterialen. Denk hierbij aan schriften, potloden, schooltassen en uniformen. Een beter onderwijs draagt bij aan een betere toekomst van de kinderen.

Stichting Okapi-Kids ziet onderwijs als de meest duurzame vorm van ontwikkeling.

Kleding voor Congo

Kleding, schoenen en speelgoed

Wist je dat we in Nederland jaarlijks ongeveer 10 kilo kleding per persoon bij het restafval gooien? Dat zijn zo’n 24 kledingstukken per persoon. Dat is zonde, want 65 procent van de kleding is prima geschikt voor recycling. Geef uw kleding een tweede leven, doneert het aan ons. Alle kleding van de leeftijd 0 tot 18 is welkom. Wij halen meestal kleding op of word het naar ons gebracht. Uw kleding komt zeker goed terecht. Niet alleen kleding is welkom, maar ook schoenen, luiers, babyvoeding en speelgoed. Kunt u niet in goederen doneren, maar wilt u wel mee helpen, dan kunt u ook een bedrag naar eigen keuze doneren. Met uw donatie zouden we vaker goederen naar Congo kunnen sturen.

DOE MEE

Onderneem actie

Onze kracht wordt versterkt door collectieve actie en je kunt nu helpen om een verschil te maken met Stichting Okapi-kids! De steun die we ontvangen is een enorme stimulans voor het goede werk dat we doen om enkele van de meest uitdagende problemen van de samenleving aan te pakken. Neem vandaag nog contact op, sluit je aan en maak een blijvende impact.

STEUN ONS

Onze organisatie waardeert de vrijgevigheid en betrokkenheid van mensen zoals jij, met elke bijdrage die je doet wordt Stichting Okapi-kids een nog betere Non-profit organisatie dan het al is. We willen je voorzien van de juiste informatie over ondersteuning die je kunt bieden, dus aarzel niet om contact op te nemen met al je vragen.